Kansleri emeritus Kari Raivio on valittu kansainvälisen globaalimuutostutkimusohjelma Future Earthin sidosryhmäneuvostoon (Engagement Committee). Neuvoston vastuulla on Future Earthin yhteiskunnallisen vaikuttavuuden strateginen suunnittelu.

Future Earth on 10-vuotinen tutkimusohjelma- ja tutkimusrahoitushanke, jonka perustajia ovat Kansainvälinen tiedeneuvosto ICSU, Kansainvälinen yhteiskuntatieteiden neuvosto (ISSC), kolme YK:n alajärjestöä (UNESCO, UNEP, UNU) sekä ympäristötutkimuksen päärahoittajat (Belmont Forum).

Future Earthin tavoitteena on tuottaa globaalimuutoksen haasteisiin vastaavaa tutkimustietoa kestävää kehitystä tavoittelevien yhteiskuntien tarpeisiin. Tutkimustiedon yhteiskunnallinen relevanssi ja hyödyllisyys varmistetaan suunnittelemalla ja toteuttamalla tutkimus yhteistyössä tutkimustiedon käyttäjien kanssa.

Sidosryhmäneuvosto on vastuussa yhteissuunnittelun strategisesta suunnittelusta. Sidosryhmäneuvoston puheenjohtajana toimii intialainen poliitikko ja taloustieteilijä Jairam Ramesh, ja neuvoston muut 15 jäsentä ovat avainhenkilöitä yrityksistä, hallinnosta ja kansalaisyhteiskunnasta eri puolilta maailmaa.

Suomessa Future Earth -tutkimushanketta edustaa Future Earth Suomi – globaalimuutostutkimuksen kansalliskomitea.

Lisätietoja: Future Earth

raivio

Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.
Ok